Mikä on Grana?

Nerokkaan nimen takana on vankka näkemys. Runsaassa kymmenessä vuodessa hanoistamme on virrannut paljon vettä. Tämä on tarina siitä kuinka Grana syntyi.

Hanojen kehittäminen aloitettiin Granalla jo vuonna 1998. Vuosituhannen vaihteessa alkoi suomalaisten kiinnostus kodin sisustamisessa kohdistua myös keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Keittiöt avautuivat osaksi oleskelutiloja ja ruuanlaitto muuttui puurtamisesta seurustelumuodoksi. Kylpyhuoneissa ja saunatiloissa haluttiin nauttia kylpylätunnelmissa. Hanojen ja suihkujen rooli kodin sisutuselementteinä korostui.

Hanatarjonta Suomessa oli siihen aikaan kovin suppea ja kallis. Grana Oy perustettiin vastaamaan syntyneeseen kysyntään vuonna 2006. Granan tavoitteena oli alusta lähtien tarjota ihmisille laadukkaita, kauniita ja toimivia hanoja sekä suihkuja. Tärkeintä on, että voimme tarjota designia edulliseen hintaan.

Grana herätti heti perustamisen jälkeen suurta kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla. Grana on nykyään eräs Suomen suosituimmista hanamerkeistä. Grana toimii Pirkanmaalla Akaan kaupungissa. Suunnittelemme tuotteemme kotimaassa, komponentit valmistetaan tunnettujen yhteistyökumppaneiden tehtailla Euroopassa ja Aasiassa ja tuotteiden kokoonpano vakiintuneella alihankkijallamme Kiinassa.

Grana hanoilla on kansalliset hyväksynnät STF Suomessa ja VA Tanskassa.

Design
Granan laadun ja toimivuuden takaavat huippusuunnittelijat ja jatkuvasti kehittyvä mallistomme.

Ristomatti Ratia
Ristomatti on jokaisen suomalaisen tunnistama design-ikoni. Uransa aikana hän on suunnitellut liudan klassikoita, kuten Marimekon 301-olkalaukku. Granalle Ristomatti suunnitteli ensimmäisen hanamallistonsa GAVIA-sarjan, yhdessä Davide Lamparellin kanssa.
www.ratia.com

Davide Lamparelli
GAVIA-malliston yhdessä Ristomatti Ratian kanssa suunnitellut Davide sai inspiraationsa Suomen luonnosta. Suomalaistunut Davide onkin Genovan lisäksi opiskellut Lapissa.

http://www.davidesign.it

Tucai
Vuonna 1963 perustettu Tucai on johtava taipuisien vesiputkien valmistaja. Grana käyttää Tucain teräsvaippaisia softpex-putkia.
www.tucai.bg/en

Neoperl
Alkujaan sveitsiläinen , vuonna 1951 perustettu perheyhtiö valmistaa Granan poresuuttimet. Nykyään yhtiö toimii maailmanlaajuisesti ja omistaa mm Perlator ja Neoflex tuotemerkit.
www.neoperl.net