Mikä on Grana?

Nerokkaan nimen takana on vankka näkemys. Runsaassa kymmenessä vuodessa on näistä hanoista virrannut paljon vettä. Tämä on tarina siitä kuinka Grana syntyi.

”Kaikki pitävät kauniista asioista tulotasosta riippumatta”

Hanojen kehittäminen aloitettiin Granalla jo vuonna 1998. Vuosituhannen vaihteessa alkoi suomalaisten kiinnostus kodin sisustamisessa kohdistua myös keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Keittiöt avautuivat osaksi oleskelutiloja ja ruuanlaitto muuttui puurtamisesta seurustelumuodoksi. Kylpyhuoneissa ja saunatiloissa haluttiin nauttia kylpylätunnelmissa. Hanat ja suihkut saivat yhä tärkeämmän roolin kodin sisutuselementteinä.

Suomen hanatarjonta oli siihen aikaan kovin suppea ja kallis. Niinpä päätettiin korjata tilanne yhdessä Ari Kiviharjun, Topi Teiskon ja Hannu Reimanin kanssa. Grana Finland Oy perustettiin vuonna 2006. Kolmikon tavoitteena oli alusta lähtien tarjota ihmisille laadukkaita, kauniita ja toimivia hanoja sekä suihkuja. Kaikkein tärkeintä oli, että Grana tarjoaa designia edulliseen hintaan. Hannun, Arin ja Topin ajatus oli että ”Kaikki pitävät kauniista asioista tulotasosta riippumatta”. Pasi Punkari on Granan uusin osakas. Hän keskittyy isoihin avainasiakkaisiin sekä Pohjoismaiden myynnin kehittämiseen. Ari jäi kokopäiväiseksi ”sienestäväksi kalastajaksi” harrastuksiensa pariin vuonna 2012. Hannu jäi pois vuoden 2018 alussa ja rakentaa nyt omaa yritystä Granan jakelijana Amerikan markkinoille. Topi jatkaa toimitusjohtajana.

Grana herätti heti perustamisen jälkeen suurta kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla. Grana on nykyään eräs Suomen suosituimmista hanamerkeistä. Grana toimii tälläkin hetkellä idyllisessä Akaan kaupungissa. Kiinteä myyntitoimisto on avattu Viroon. Grana on sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa. Suunnittelu tehdään kotimaassa ja komponentit valmistetaan tunnettujen yhteistyökumppaneiden tehtailla. Grana on myös perustanut oman tehtaan Kiinaan, jossa työskentelee noin 26 henkeä.

Grana hanoilla on kansalliset hyväksynnät STF Suomessa ja VA Tanskassa.

Design
Granan laadun ja mielenkiinnon takaavat huippusuunnittelijat ja jatkuvasti kehittyvä mallisto.

Ristomatti Ratia
Ristomatti on jokaisen suomalaisen tunnistama design-ikoni. Uransa aikana hän on suunnitellut liudan klassikoita, kuten Marimekon 301-olkalaukku. Granalle Ristomatti suunnitteli ensimmäisen hanamallistonsa GAVIA-sarjan, yhdessä Davide Lamparellin kanssa.
www.ratia.com

Davide Lamparelli
GAVIA-malliston yhdessä Ristomatti Ratian kanssa suunnitellut Davide sai inspiraationsa Suomen luonnosta. Suomalaistunut Davide onkin Genovan lisäksi opiskellut Lapissa.

http://www.davidesign.it

Tucai
Vuonna 1963 perustettu Tucai on johtava taipuisien vesiputkien valmistaja. Grana käyttää Tucain teräsvaippaisia softpex-putkia.
www.tucai.bg/en

Neoperl
Alkujaan sveitsiläinen , vuonna 1951 perustettu perheyhtiö valmistaa Granan poresuuttimet. Nykyään yhtiö toimii maailmanlaajuisesti ja omistaa mm Perlator ja Neoflex tuotemerkit.
www.neoperl.net