Kauneutta ja käytännölli­syyttä

Design from Finland

Me Granalla haluamme, että jokaisella meistä olisi mahdollisuus varustaa kotinsa käytännöllisillä, kauniilla ja järkevän hintaisilla design hanoilla ja suihkuilla.

Suunnittelemme kaikki tuotteemme Suomessa. Inspiraation saamme pohjoismaisesta tyylikkäästä yksinkertaisuudesta ja maailmalla vallitsevista trendeistä. Granan laadun ja toimivuuden takaavat huippusuunnittelijat ja jatkuvasti kehittyvä mallistomme.

Suomessa riittää vettä kaikille, mutta maamme rajojen ulkopuolella on asiat toisin. Ekologisuus ja ennen kaikkea veden kulutuksen vähentäminen on olennainen osa kaikessa tuotesuunnittelussamme.

Grana tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Design from Finland, olemme ylpeitä saadessamme kuulua tähän ryhmään.


Hanatuotteidemme kehittäminen aloitettiin Granalla jo vuonna 1998, kun suomalaisten kiinnostus kodin sisustamisessa alkoi kohdistua myös keittiöihin ja kylpytiloihin. Keittiöt avautuivat osaksi oleskelutiloja ja kylpyhuoneissa ja saunatiloissa haluttiin nauttia kylpylätunnelmissa. Hanojen ja suihkujen rooli kodin sisustuselementtinä korostui.

Olemme saavuttaneet vakiintuneen aseman yhtenä Suomen suosituimmista hanamerkeistä. Grana Oy toimii Pirkanmaalla, Akaan kaupungissa ja tiimimme kuuluu 9 ammattilaista.

Parasta laatua ja palvelua juuri sinulle

Kaikki Granan tuotteet valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista. Sadesuihkujen sekoittajat ja putkistot valmistetaan samasta laadukkaasta ja turvallisesta messingistä, jota käytämme keittiö- ja pesuallashanoissa. Komponetit valmistetaan tunnettujen yhteistyökumppaneiden tehtailla Euroopassa ja Aasiassa, tuotteiden kokoonpano vakiintuneella alihankkijallamme Kiinassa.

Jotta laatumme ei jäisi pelkäksi puheeksi, tuotteet testataan Suomessa. Testaamisesta vastaavat Insinööritoimisto Zenner, VTT ja Eurofins.

Grana-hanoilla on kansallinen hyväksyntä: STS Suomessa. Testitulokset ja tyyppihyväksynnät löydät täältä (linkki). Lähes kaikki hanamme kuuluvat ääniluokkaan 1. Äänimittausten ja painekokeiden tulokset ovat löydettävissä Materiaalipankki-sivullamme. (linkki)

Olemme niin ylpeitä tuotteistamme, että ”allekirjoitamme” jokaisen pakatun tuotteen asiakaspalvelunumerolla. Kaikilla hanoilla ja suihkuilla on 5 vuoden takuu.

Grana vastuullisuus

Vastuullinen vedenkäyttö, sekä veden puhtaus ja turvallisuus ovat aina olleet tärkeitä. Haluamme omalta osaltamme varmistaa, että Suomessa on maailman puhtain ja turvallisin vesi myös tulevaisuudessa.

Grana tuotemerkki edustaa muotoilua, laatua, tekniikkaa ja kestävyyttä. Kestävyys tarkoittaa siis myös vastuuta. Vastuullisuus sisältää meillä mm. energiansäästötekniikat, tuotannon prosessit, asiakaspalvelun sekä sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun. Ympäristönsuojelu ja luonnonvarojen säilyttäminen ovat olennainen osa liiketoimintastrategiaamme. Kestävän kehityksen periaatteita ja ohjeita sovelletaan niin omassa yksikössämme kuin tuotantolaitoksessamme.

Tuotteemme valmistetaan vastuullisesti parhaimmista ja kestävimmistä materiaaleista. Tuotteemme mahdollistavat veden ja energian vastuullisen ja turvallisen kulutuksen. Tuotteet on luotu resurssiviisaasti ja niiden koko pitkän käyttöiän elinkaari on suunnittelusta loppukäyttöön turvallinen.

Sosiaalinen vastuu on tärkeä osa kestävän kehityksen strategiaamme. Ylläpidämme avointa ja rakentavaa vuoropuhelua loppukäyttäjiemme ja sidosryhmiemme kanssa ja edistämme toimia ja toimenpiteitä, jotka edistävät ympäristönsuojelua, luonnonvarojen säilyttämistä sekä työturvallisuuden ja työterveyden parantamista.


Konkretiaa tuotteidemme ominaisuuksista

Ecoclick – säätöosa ohjaa ekologisempaan kulutukseen huomaamatta. Hanan pehmeä asteittainen naksahdus muistuttaa sinua hienovaraisesti miettimään vedenkäyttötarvettasi, kun säädät hanan suuremmalle käyttäessäsi hanaa. Lisäksi veden säästämiseen on mahdollista ohjata veden virtaamaa rajoittavalla poresuuttimella, saatavana tarvikeosana.

FastFix – kansainvälisesti patentoitu FastFix pikakiinnityksemme mahdollistaa hanan asentamisen nopeammin altaan päältä, jolloin asentajan ei tarvitse maata allaskaapissa. Näin ammattilaisen työ on helpompaa ja nopeampaa.

Lead free – hanat läpäisevät vesikalusteiden tyyppihyväksyntä ohjeiden mukaiset raskasmetallimittaukset. Tyyppihyväksyntä tarkoittaa, että tuote täyttää kansallisen lainsäädännön vaatimukset, tuote on testattu, ja tyyppihyväksyntälaitos on suorittanut sen laadunvarmistuksen.

Vuoden alussa 2020 astuivat voimaan Ympäristöministeriön uudet asetukset vesikalusteiden teknisistä vaatimuksista ja tyyppihyväksynnästä. Talousveden ottoon tarkoitetusta hanasta ei saa siirtyä veteen terveydelle haitallisia aineita, eikä se saa heikentää veden laatua. Uutta on mm. raskasmetallien liukenemisen rajoitus, sallitun lyijypitoisuuden aleneminen sekä vaatimus vedenpaineen alaiseksi joutuvien messinkisten rungonosien korroosionkestävyydestä ja muuttamisesta sinkkikadonkestävään DZR-messinkiin. Tyyppihyväksynnän hankkiminen on valmistajan tapa osoittaa, että tuote täyttää sille säädetyt tekniset vaatimukset.